06.04.13

Uurimis-, loov- ja praktiliste tööde koolitus Iisakus, Emmastes ning Aseris

Pedagoogide koolitus "Uurimis-, loov- ja praktiliste tööde korraldamine ning juhendamine" toimus 19. märtsil 2013 Iisaku Gümnaasiumis, 21. märtsil Emmaste Põhikoolis ja 22. märtsil Aseri Keskkoolis.

Iisaku Gümnaasium

Iisaku Gümnaasium asub Iisakus Tartu mnt 62. Esmakordselt on Iisaku kooli kirjasõnas mainitud aastal 1788 (http://iisakug.piksel.ee).


Emmaste Põhikool on Emmaste vallas ainuke üldharidust andev asutus. Kool asub endises Emmaste mõisa peahoones. Kool alustas tööd 1920. aastal Emmaste Kõrgema Algkoolina. (Allikas: www.emmaste.edu.ee)

Emmaste mõisasüdame ajaloost...

Perspektiive...



Emmaste Põhikooli almanahhi (Hiiumaa, 2010) on koostanud Eila Tõnisson ja Velli Barinov.
Väljavõtteid almanahhis kajastatud tunnikontrollidest: "Kunagi ammu-ammu elasid eestlased oma väikese külaga sügaval metsa sees... Vananaistesuvi on suvi, kus on ainult naised ja mehi pole läheduses näha. Et naised peavad kogu töö ise ära tegema... Romaan on kirjanduse allikas. Tavaliselt on romaanid väga pikad ja räägitakse, et need on ka huvitavad."

1905. a alustas Aseris tööd vene õppekeelega erakool, mida pidas kuni 1922. a üleval aktsiaselts Asseriin. 1946. aastast hakkas Aseris kujunema kakskeelne kool, mis on kakskeelne tänini. Kooli ja piirkonna aja- ning kodulugu valgustavad Marianna Koitla uurimus "Aseri kooli minevik ja tänapäev" ja väljavõtted Richard Kääri käsikirjast "Inimesed ja saatused": http://www.aserik.edu.ee/ajalugu.




Aseri KKs välja antud loomingut, sh Erika Viikholmi jutu- ja luuleraamat, leidub kooli kodulehel aadressil http://www.aserik.edu.ee/looming.


Kommentaare ei ole: